خواص و مزایای هل سبز

هل سبز، به خاطر خواص مفید برای سلامتی که طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود، می‌تواند به گزینه‌ای مناسب برای اضافه کردن به مواد غذایی روزانه باشد. برخی از این خواص همانند خواص آنتی اکسیدانی هل، ترکیبات ضد سرطانی، اثرات ضد التهابی برای جلوگیری از بیماری‌های مزمن، کمک به مشکلات گوارشی از جمله زخم معده، اثرات ضد باکتری، بهبود تنفس، کاهش سطح قند خون و … می‌باشند.

۱- خواص آنتی اکسیدانی و ادرار آور هل باعث کاهش فشار خون می شود

هل ممکن است برای افرادی که فشار خون بالا دارند مفید باشد. در یک مطالعه، محققان روزانه سه گرم پودر هل به ۲۰ بزرگسال که تازه مبتلا به فشار خون بالا تشخیص داده شده بودند، دادند. بعد از ۱۲ هفته، سطح فشار خون به طور قابل توجهی به محدوده طبیعی کاهش یافته بود. نتایج امیدوارکننده این مطالعه ممکن است مربوط به مقادیر بالای آنتی اکسیدان‌های هل باشد. در حقیقت، وضعیت آنتی اکسیدانی شرکت کنندگان در پایان مطالعه ۹۰ درصد افزایش یافته بود. آنتی اکسیدان‌ها با کاهش فشار خون در ارتباط هستند. محققان همچنین گمان می‌کنند که این ادویه به دلیل اثر ادرار آور ممکن است فشار خون را کاهش دهد، به این معنی که می‌تواند ادرار را برای از بین بردن آب جمع شده در بدن شما، به عنوان مثال در اطراف قلب، افزایش دهد. نشان داده شده است که عصاره هل باعث افزایش ادرار و کاهش فشار خون در موش صحرایی می‌شود.

۲-چحاوی ترکیبات ضد سرطان می باشد

ترکیبات موجود در هل ممکن است به مقابله با سلول‌های سرطانی کمک کنند. مطالعات روی موش‌ها نشان داده است که پودر هل می‌تواند فعالیت آنزیم‌های خاصی را که به مبارزه با سرطان کمک می‌کنند، افزایش دهد. این ادویه همچنین ممکن است توانایی سلول‌های کشنده طبیعی در حمله به تومورها را افزایش دهد. در یک مطالعه، محققان دو گروه از موش‌ها را در معرض ترکیبی قرار دادند که باعث سرطان پوست می‌شود و به یک گروه ۵۰۰ میلی گرم هل به ازای هر کیلوگرم (۲۲۷ میلی گرم در هر پوند) وزن در روز تغذیه کردند. بعد از ۱۲ هفته، فقط ۲۹٪ از گروه‌هایی که هل را خوردند، به سرطان مبتلا شدند، در حالی که بیش از ۹۰٪ از گروهی که هل مصرف نکرده‌اند، به سرطان مبتلا شدند. تحقیقات روی سلول‌های سرطانی انسان نتایج مشابهی را نشان می‌دهد. یک مطالعه نشان داد که یک ترکیب خاص در ادویه باعث جلوگیری از تکثیر سلول‌های سرطانی دهان در لوله‌های آزمایش می‌شود. حتی اگر نتایج امیدوار کننده باشد، این مطالعات فقط روی موش‌ها یا در آزمایشگاه انجام شده است. قبل از ادعای بیشتر، تحقیقات انسانی لازم است.

۳- به لطف اثرات ضد التهابی از بیماری های مزمن جلوگیری می کند

هل سرشار از ترکیباتی است که ممکن است با التهاب مقابله کند. التهاب زمانی رخ می‌دهد که بدن شما در معرض مواد خارجی باشد. با این‌که التهاب حاد ضروری و مفید است، اما التهاب طولانی مدت، می‌تواند منجر به بیماری‌های مزمن شود. آنتی اکسیدان‌ها که به وفور در هل یافت می‌شود، از سلول‌ها در برابر آسیب محافظت و از بروز التهاب جلوگیری می‌کند. یک مطالعه نشان داد که عصاره هل در دوزهای ۵۰ تا ۱۰۰ میلی گرم در کیلوگرم (۲۳ تا ۴۶ میلی گرم در هر پوند) از وزن بدن در مهار حداقل چهار ترکیب مختلف التهابی در موش صحرایی موثر است. مطالعه دیگر روی موش‌ها نشان داد که خوردن پودر هل باعث کاهش التهاب کبد ناشی از رژیم غذایی حاوی کربوهیدرات و چربی می‌شود. اگرچه مطالعات بسیاری در مورد اثرات ضد التهابی هل در انسان وجود ندارد، تحقیقات نشان می‌دهد که مکمل‌ها ممکن است وضعیت آنتی اکسیدانی را تا ۹۰٪ افزایش دهند.

۴- به مشکلات گوارشی، از جمله زخم معده کمک می کند

هل هزاران سال است که برای کمک به هضم غذا استفاده می‌شود. برای تسکین ناراحتی، حالت تهوع و استفراغ اغلب با سایر ادویه‌های دارویی مخلوط می‌شود. بیشترین خاصیت هل مورد تحقیق، از آنجا که مربوط به تسکین مشکلات معده است، توانایی احتمالی آن در بهبود زخم معده است. در یک مطالعه، موش‌ها قبل از قرار گرفتن در معرض دوزهای بالای آسپرین برای ایجاد زخم معده، عصاره‌های هل، زردچوبه و برگ سمبونگ را در آب گرم تغذیه کردند. این موش‌ها در مقایسه با موش‌هایی که فقط آسپرین دریافت می‌کردند، زخم کمتری داشتند. مطالعه مشابه در موش صحرایی نشان داد که عصاره هل به تنهایی می‌تواند به طور کامل حداقل ۵۰٪ از زخم معده جلوگیری کرده یا از آن بکاهد. در واقع، در دوزهای ۵/۱۲ میلی گرم در هر کیلوگرم (۵/۷ میلی گرم در هر پوند) از وزن بدن، عصاره هل از یک داروی معمول ضد زخم موثرتر بود.

تحقیقات آزمایشگاهی همچنین نشان می‌دهد که هل ممکن است در برابر هلیکوباکتر پیلوری، باکتری مرتبط با ایجاد بیشتر موارد زخم معده محافظت کند. تحقیقات بیشتری لازم است تا بدانیم که آیا ادویه‌جات همان تأثیر را در زخم در انسان دارد یا خیر.

۵-بوی بد دهان را درمان کرده و از ایجاد پوسیدگی جلوگیری می کند

استفاده از هل برای درمان بوی بد دهان و بهبود سلامت دهان و دندان یک درمان قدیمی است. در بعضی از فرهنگ‌ها، تازه کردن نفس با خوردن کامل غلاف های هل بعد از غذا معمول است. دلیل اینکه هل می‌تواند منجر به ایجاد نفس تازه شود، به این دلیل است که می‌تواند به توانایی آن در مبارزه با باکتری‌های شایع دهان مربوط باشد. یک مطالعه نشان داد که عصاره‌های هل در مبارزه با پنج باکتری موثر در ایجاد پوسیدگی‌های دندانی موثرتر است. در بعضی موارد آزمایشگاهی، عصاره ها تا ۰,۸۲ اینچ (۲.۰۸ سانتی متر) از رشد باکتری جلوگیری کردند. تحقیقات اضافی نشان می‌دهد که عصاره هل می‌تواند تعداد باکتری‌ها را در نمونه‌های بزاق ۵۴٪ کاهش دهد. با این حال، همه این مطالعات در آزمایشگاه انجام شده است، و مشخص نیست که چگونه نتایج ممکن است برای انسان اعمال شود.

۶- اثرات ضد باکتری داشته و عفونت‌ها را درمان می کند

هل همچنین دارای اثرات ضد باکتری در خارج از دهان است و ممکن است عفونت‌ها را درمان کند. تحقیقات نشان می‌دهد که عصاره‌های هل و روغن‌های اساسی دارای ترکیباتی هستند که با چندین سویه رایج باکتری‌ها مقابله می‌کنند. یک مطالعه در آزمایشگاه تأثیر این عصاره‌ها را روی سویه‌های مقاوم به دارو کاندیدا بررسی کرد، مخمری که می‌تواند باعث عفونت‌های قارچی شود. این عصاره‌ها قادر به جلوگیری از رشد برخی از سویه‌ها به میزان ۰,۳۹-۰.۵۹ اینچ (۰.۹۹-۱.۴۹ سانتی متر) بودند. در ادامه، تحقیقات اضافی در آزمایشگاه نشان داد که روغن‌های اساسی و عصاره های هل به همان اندازه و گاهی اوقات از داروهای استاندارد علیه E. coli و Staphylococcus، باکتری‌هایی که می‌توانند مسمومیت غذایی ایجاد کنند، موثرتر هستند. مطالعات آزمایشگاهی همچنین نشان داده است که روغن‌های فرار هل با باکتری سالمونلا که منجر به مسمومیت غذایی می‌شود و کمپیلوباکتر که باعث التهاب معده می‌شود، مبارزه می‌کنند. مطالعات موجود در مورد اثرات ضد باکتریایی هل تنها گونه‌های جدا شده باکتری در آزمایشگاه‌ها را بررسی کرده است. بنابراین، شواهد در حال حاضر به اندازه کافی قوی نیستند که بتوانند ادعا کنند که ادویه همان تأثیر را در انسان خواهد داشت.

۷- تنفس و استفاده از اکسیژن را بهبود می بخشد

ترکیبات موجود در هل می‌تواند به افزایش جریان هوا در ریه‌ها و بهبود تنفس کمک کند. هل هنگامی که در رایحه درمانی استفاده می‌شود، می‌تواند بوی تقویت کننده‌ای ایجاد کند که توانایی بدن شما را برای استفاده از اکسیژن در هنگام ورزش افزایش می‌دهد. یک مطالعه از گروهی از شرکت کنندگان خواسته است که روغن معطر هل را به مدت یک دقیقه قبل از راه رفتن روی تردمیل به فواصل ۱۵ دقیقه استنشاق کنند. میزان جذب اکسیژن در این گروه به طور قابل توجهی بیشتر از گروه کنترل بود. راه دیگری که هل ممکن است باعث بهبود تنفس و استفاده از اکسیژن شود، شل شدن راه هوایی شماست که ممکن است به ویژه برای درمان آسم مفید باشد. یک مطالعه روی موش و خرگوش نشان داد که تزریق عصاره هل می‌تواند باعث آرام شدن عبور هوا در گلو شود. اگر این عصاره تأثیر مشابهی در افراد مبتلا به آسم داشته باشد، ممکن است از محدود شدن مجاری هوایی ملتهب آنها جلوگیری کرده و تنفس آنها را بهبود بخشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه
سبد خرید
فروشگاه
لیست علاقه مندی ها
0 مورد سبد خرید
حساب من