بیشترین مصرف زعفران بخاطر عطر و رنگ خوب آن در غذا و خوراکی هاست و کم پیش می آید به خواص درمانی زعفران اهمیت بدهند. این کوتاهی بدون شک بخاطر داشتن اطلاعات کم از فواید زعفران است .خواص زعفران از عوارض زعفران بسیار بیشتر است (اگر زعفران را از حد معمول بیشتر مصرف کنید ممکن است دچار مسمویت شوید). مصرف هر مادهی غذایی باید به اندازه باشد.
زعفران از عناصری مانند کروسین، پیکروکروسین و سافرانال تشکیل شده است. این عناصر به ترتیب باعث رنگ دهی ،طعم تلخ و عطر زعفران هستند. علاوه بر این موارد خواص دارویی نیز دارند.مواردی که در ادامه مطالعه میکنید ممکن است بخاطر وجود هر یک از این عناصر باشد. پیشنهاد میکنیم مقالهی مربوط به کروسین را نیز مطالعه کنید تا دلیل علمی این خواص را بدانید.
۱. درمان افسردگی و ایجاد نشاط 2- کاهش اضطراب و ایجاد آرامش 3- درمان سرماخوردگی 4- تقویت سلامت قلب 5- خاصیت ضد سرطانی 6- تقویت قدرت ذهنی 7-افزایش انرژی بدن 8- خوابی راحت و آسوده 9-بهبود تنگی نفس 10- پوستی شفاف با زعفران 11- کاهش عوارض و اختلالات قاعدگی 12-بهبود آفتابسوختگی 13-جلوگیری از آلزایمر 14- تقویت گردش خون